Wat betekent het om Jezus te volgen? Dat is een vraag van alle tijden, maar daarom niet minder actueel. Christus volgen is een keuze maken om tegen de stroom in te gaan. Hoe ziet dat eruit in de praktijk? Vormingsprogramma Follow Me! wil jonge katholieken (16-25 jaar) helpen hier een antwoord op te vinden. Eind februari 2019 begint de 3e editie van Follow Me! in Nederland. Het CPS is één van de organisaties die dit vormingsprogramma voor jongeren ondersteunt.

Bouwen aan de relatie met Jezus en vriendschappen met elkaar
In de afgelopen twee jaar doorliepen 40 jonge mensen uit alle bisdommen van Nederland dit programma. Zij mochten ervaren dat het volgen van Jezus je leven verandert. Net als de eerste leerlingen gedurende langere tijd met Jezus optrokken, bouwen de deelnemers van Follow Me! in acht weekenden aan hun relatie met Jezus en aan vriendschappen met elkaar. Piet Timmermans, jongerenwerker bisdom Groningen-Leeuwarden: “Er is een grote behoefte aan jongeren die heldere keuzes maken en daar met andere jongeren over kunnen praten. Follow Me! kan echt een verschil maken.”

Basis voor het leven
Annemarie Wijns zal voor de derde keer betrokken zijn bij de organisatie van Follow Me! Zij vertelt waarom zij dat zo belangrijk vindt: “ Toen Jezus zijn leerlingen riep, lieten ze hun netten in de steek en volgden ze Hem zonder om te kijken. Ik geloof dat Jezus ons allemaal roept, ook vandaag nog, om Hem te volgen. Maar hoe moet dat dan? Hoe weten we wat Hij van ons vraagt? Met Follow Me! willen we jongeren helpen ontdekken hoe ze Jezus kunnen volgen op de plek waar ze zijn, in het leven van iedere dag. We willen ze helpen een basis onder hun geloof te leggen waar ze de rest van hun leven op voort kunnen bouwen.”

Follow Me! 2019-2020 begint een maand na de Wereldjongerendagen in Panama en is een uitstekende manier om de ervaringen van de WJD vast te houden en te verdiepen.

Het programma bestaat uit acht weekenden verspreid over een heel jaar, die met een vaste groep deelnemers worden doorlopen. Door middel van catechese, vieringen, praktische oefeningen en interactie in kleine groepen ontdekken de deelnemers meer over hun geloof en de weg die zij met God willen gaan.

Relevante praktische informatie
Follow Me! vindt plaats op de volgende weekenden:

22 – 24 januari 2019
12 – 14 april 2019
4 – 26 mei 2019
5 – 7  juli 2019
6 – 8 september 2019
25 – 27 oktober 2019
13 – 15 december 2019
17 – 19 januari 2020

De weekenden vinden plaats in bezinningscentrum Emmaus te Helvoirt. De kosten voor het hele traject bedragen €700,-. Aanmelden kan tot 1 februari 2019.

In ons land wordt Follow Me! gedragen door de katholieke organisaties LifeTeen, KISI – God’s singing kids, de Katholieke Charismatische Vernieuwing, en het Centrum voor Parochiespiritualiteit (CPS).

Meer informatie: info@followme-nederland.nl
Facebook: https://www.facebook.com/followmenederland/
Website: www.followme-nederland

Foto: Daniëlle Raue