De conferentie de ‘De Missionaire parochie – Als God renoveert’ is verplaatst naar donderdag 5 en vrijdag 6 november 2020 in Oudenbosch. Dit na overleg met het team van Fr. Mallon uit Canada en andere betrokkenen. De conferentie was gepland op dinsdag 24 en woensdag 25 maart 2020.

Momenteel leven veel mensen in de onzekerheid van de coronacrisis. Toch meent de organisatie van de conferentie er verstandig aan te doen door te gaan met de voorbereidingen. Reacties uit heel Nederland en België doen ons beseffen dat de conferentie een teken van hoop is. Iets om naar uit te kijken. Daarnaast wil de organisatie niet te lang wachten om zo veel als mogelijk extra kosten vanwege het verplaatsen te vermijden. De aangemelde bezoekers voor de tweedaagse conferentie hebben persoonlijk bericht gekregen waarin de mogelijkheden voor hun deelname wordt toegelicht.

De Missionaire parochie bij KRO-NCRV
Het programma Roderick Zoekt Licht van KRO-NCRV besteedt op dinsdag 17 maart om 16.15 uur op NPO2 uitgebreid aandacht aan het thema van de missionaire parochie. De aflevering laat zien hoe de Alphacursus en het boek ‘Als God renoveert’ een belangrijke rol spelen in de vernieuwing van het parochieleven in Barneveld. Mediapriester Roderick Vonhögen gaat op zoek naar het geheim van het succes van de Alphacursus. Het programma is terug te kijken via kro-ncrv.nl/roderickzoekt.

Bron: www.missionaireparochie.nl