Hoe kun je de Eucharistie dieper beleven? Wat kan helpen om te voorkomen dat het een routine wordt of dat de viering gewoon langs je heen gaat? Op donderdagmiddag 22 maart 2018 vindt er een bezinningsmiddag plaats met als thema ‘De Eucharistie dieper beleven.’ Inleider is broeder Johan te Velde osb van de Benedictijner St. Willibrordsabdij te Doetinchem. De bezinningsmiddag wordt gehouden in de Cenakelkerk nabij Nijmegen. Een ieder die geïnteresseerd is in het onderwerp van deze middag, is van harte welkom!

Om 16.30 uur is er een lezing van broeder Johan te Velde osb van de benedictijner St. Willibrordsabdij te Doetinchem over De grondstructuur van de Eucharistie. Hij zegt hier zelf over: “Uitgangspunt is het bekende onderscheid tussen de vier kernhandelingen van de eucharistie (Hij nam, dankte, brak en gaf…) waarop de ordo van het eucharistisch ritueel is gebaseerd (bereiding van de gaven, eucharistisch gebed, broodbreking en communie). Het altaar krijgt ook vier verschillende betekenissen bij elk van deze vier handelingen. We zullen deze vier elementen uitwerken.”

Daarna zal prof. dr. Herwi Rikhof, pastor van de Cenakelkerk, een bezinning begeleiden over de Eucharistie aan de hand van enkele afbeeldingen in de Cenakelkerk.

De bijeenkomst wordt rond 18.15 uur afgesloten met een broodje en een drankje tot 19 uur. Locatie: Cenakelkerk, Pastoor Rabouplein 1, Heilig Landstichting, nabij Nijmegen. Organisatie: Centrum voor Parochiespiritualiteit (CPS) in samenwerking met de Cenakelkerk.
Gevraagde bijdrage € 5 (betaling kan ter plaatse). Opgave graag voor 15 maart 2018 via cps.nijmegen@kloosterbrakkenstein.nl

Klik hier om de folder te bekijken.

Voor de liefhebber: Vanaf 15 uur is er de mogelijkheid om deel te nemen aan een audiotour door de Cenakelkerk (de kosten hiervoor bedragen € 3 per persoon). De Cenakelkerk is namelijk één van de 13 godshuizen die samen  ‘Het Grootste museum van Nederland’ vormen. Voor meer informatie: https://www.grootstemuseum.nl/nl/alle-locaties-en-hun-openingstijden/cenakelkerk/