Twee boeken over parochievernieuwing zijn in Nederlandse vertaling verschenen. Als God renoveert (2014) vertelt het verhaal van de Canadese Sint Benedictusparochie van James Mallon pr en zijn team. Rebuilt (2013) gaat in op de situatie in de Noord-Amerikaanse Geboortekerk van Michael White pr en pastoraal medewerker Tom Corcoran.

Pieter Pouw (De Boog uitgeverij), Mgr. de Korte, Maarten Jansen (pastoraal werker in Den Bosch) met Rebuilt

Dinsdagmiddag 22 januari werden beide boeken aangeboden aan Mgr. de Korte, bisschop van Den Bosch, in het St. Janscentrum te Den Bosch.

Beide boeken brengen naast praktische tips en inzichten vooral hoop! Hoop dat het anders kan, ook voor onze Nederlandse parochies. De auteurs laten zien hoe een parochie kan veranderen, als ze biddend haar missie herontdekt en met Gods hulp in de praktijk gaat brengen.

Mirjam Spruit (CPS), Mgr. de Korte, Arnoud Drop (Alpha Nederland) met Als God renoveert

We kunnen veel leren van cultuuromslag die onze Canadese en Amerikaanse broeders en zusters al hebben gemaakt. De auteurs beschrijven geen ‘knip-en-plak’ methode, die we hier zo even kunnen toepassen. Nee, het gaat om een cultuurverandering: om ‘geleefde waarden’, zoals aandacht voor kwalitatief goede muziek, gastvrijheid, betekenisvolle gemeenschap, inzet en het benutten van elkaars talenten, inclusief goed leiderschap. De auteurs nodigen ons uit om deze waarden toe te passen in onze eigen context.

Als God renoveert legt in de eerste hoofdstukken van het boek een sterk theologisch fundament. Rebuilt daarentegen is iets praktischer van aard en leest daardoor gemakkelijker weg.

Hoe dan ook, léés beide boeken en bespreek beide boeken met uw pastoraal team en kernvrijwilligers! Leeswijzers kunnen u hierbij helpen (zie hieronder).

Als God renoveert en Rebuilt, samen met de Leeswijzers

Bestellen
Fr. James Mallon, Als God renoveert, 2019, via: Adveniat

Michael White pr, Tom Corcoran, 2018, Rebuilt, samen bouwen aan een vitale parochiegemeenschap, via: Betsaida of via het Katholiek Alpha Centrum.

Beide boeken zijn ook te bestellen via het CPS: (houd wel rekening met een levertijd van 1 week)

Leeswijzers
Hier kunt u Leeswijzers vinden als hulp om Als God renoveert of Rebuilt samen met een groep te lezen.

Leeswijzer Als God renoveert
Leeswijzer Rebuilt