Op donderdagmiddag 16 maart 2017 organiseert het CPS een lezing over Levenseinde en levenskracht. Zijn kwetsbare mensen, zijn oudere mensen, waardevol voor kerk en samenleving? Het is en blijft een actueel thema, met name in de discussie over wat men noemt “voltooid leven.” De lezing wordt gegeven door Manon Vanderkaa. Zij is directeur van de grootste seniorenorganisatie van Nederland, KBO-PCOB en voormalig directeur van Mensen met een Missie. Ze gaat in op het thema vanuit het perspectief van ouderen zelf. De lezing werd eerder aangekondigd onder de titel “De kracht van kwetsbare mensen.”

kwetsbare-mensen-3-640x427pxLevenskunst van ouderen
Vandekaa zegt zelf over het onderwerp: “Onze samenleving waarin veel mensen heel oud worden, verdient het om meer te horen over de levenskracht en levenskunst van ouderen. Het vermogen om, zelfs in heel kwetsbare situaties, ook plezier en betekenis te kunnen blijven vinden. Veel ouderen ervaren in de laatste levensfase dat het belangrijkste in het leven niet draait om uiterlijke zaken of alsmaar jong blijven. Andere waarden komen daarvoor in de plaats. Die levenskunst mag niet onderbelicht blijven, maar moet juist worden versterkt. Daarmee wint iedereen die oud wordt aan kracht, en wint onze samenleving aan menselijkheid.”

Praktische informatie
De bijeenkomst vindt plaats van 14 uur (vanaf 13.30 uur inloop met koffie en thee) tot 16.30 uur in het klooster Brakkenstein aan de Heijendaalseweg 300 te Nijmegen. Alle geïnteresseerden in het thema – persoonlijk en/of beroepsmatig – zijn van harte welkom! Klik uitnodiging-lezing-vanderkaa-16-maart-2016 voor de folder met het uitgebreide programma.
Graag aanmelding voor 12 maart 2017 via cps.nijmegen@kloosterbrakkenstein.nl