Laden Evenementen
Dit evenement is voorbij.

Op woensdagavond 3 maart 2021 organiseert het CPS een webinar over het liturgisch jaar met als titel ‘Een jaar vol feesten’ (van 20 tot 21 uur via Zoom). Inleider is broeder Johan te Velde osb.

Dit webinar gaat over de betekenis van het liturgisch jaar met de feesten, gedenkdagen en bijzondere periodes die we elk jaar voorbij zien komen. In het eerste deel van het webinar denken we na over hoe het liturgisch jaar werkt. Het legt een relatie tussen enerzijds de dagen en weken en maanden van ons leven, en anderzijds het verhaal van God die in Jezus ons nabij is en ons laat leven in zijn Geest. Dat is ‘de heiliging van de tijd’. Die dagen die wij steeds weer ontvangen om te leven zijn niet neutraal:  ze zijn een gave en een opdracht van God.

In het liturgisch jaar zijn er verschillende kringen: de kerstkring, van de advent tot de doop van de Heer, de Paaskring, van Aswoensdag tot Pinksteren en de kring van de heiligen die allemaal hun eigen vaste datum hebben. En dan is er het oudste en belangrijkste feest: de zondag, de eerste dag van de week waarop we de verrijzenis van de Heer vieren.

Daarna kiezen we enkele bijzondere feestdagen: de Openbaring van de Heer, Palmzondag en Allerzielen, bijzondere dagen met een heel eigen kleur die mensen graag komen meevieren. Er is gelegenheid om vragen te stellen.

Br. Johan te Velde (1954) is monnik in de St. Willibrordsabdij te Doetinchem. Hij promoveerde in 2017 op een proefschrift over het evalueren van liturgische hervormingen, geeft lezingen en retraites, geestelijke begeleiding aan onder andere priesterstudenten en is hoofdredacteur van het Benedictijns Tijdschrift.

Aanmelding
U kunt zich via deze link  aanmelden voor het webinar. U ontvangt dan een link voor het webinar. Graag uiterlijk  vóór 1 maart aanmelden.
Mocht uw aanmelding niet lukken, stuur dan een e-mail naar sss.nijmegen@kloosterbrakkenstein.nl met daarin het webinar dat u wilt volgen.

Deelname aan de webinars is gratis. Een gift voor het werk van het CPS wordt op prijs gesteld en kan overgemaakt worden naar NL 30 INGB 0000 118 111. Bij voorbaat hartelijk dank!

(Afbeelding: poster van het liturgisch jaar. Te bestellen in A2 of A3 formaat via de webwinkel van het CPS).