Dit evenement is voorbij.

Lezing: Barmhartigheid verandert de wereld.
Op donderdag middag 15 juni 2017 zal Mirjam Spruit, stafmedewerkster bij het Centrum voor Parochiespiritualiteit, een lezing verzorgen over ‘barmhartigheid.’ Deze lezing zal plaatsvinden in parochiecentrum De Haard in Leidschendam.
De middag wordt georganiseerd door de parochies Sint Maarten en Trinitas, Leischendam en Voorburg.

Paus Franciscus zegt over barmhartigheid: “Het christelijke geloof lijkt in dit woord zijn samenvatting te vinden”. Maar wat houdt dat rijke begrip ‘barmhartigheid’ nu eigenlijk in? Bijvoorbeeld in de Bijbel en in de werken van barmhartigheid? En wat voor betekenis heeft het voor ons leven nu? Aan de hand van de Bijbel, uitspraken van paus Franciscus en een filmfragment zal het begrip ‘barmhartigheid’ worden toegelicht en is er ruimte om hierover met elkaar in gesprek te gaan.