Laden Evenementen
Dit evenement is voorbij.

De Bijbel lezen met de heilige Geest.
Bezinningsdag 2016: zaterdag 19 november 2016.

De Bijbel is een boek dat veel katholieken – buiten de vieringen om – vaak zelf niet lezen. Men is dit niet gewend of vindt de Bijbel een te ingewikkeld boek. Dat is jammer, omdat de Bijbel geestelijk voedsel is voor onze ziel en ons helpt om meer mens te worden. Deze dag is dan ook bedoeld om het lezen van de Bijbel persoonlijk en in/met een groep meer toegankelijk te maken.

De dag opent met een inleiding van dr. Eric Luijten, theoloog en adjunct-directeur van Fontys Hogeschool Theologie Levensbeschouwing. Zijn lezing over De Heilige Geest, de Bijbel en de Heilsgeschiedenis plaatst de Bijbel in haar context, en laat zien hoe de Heilige Geest spreekt zowel door de Bijbel als in ons eigen hart. Door open te staan voor deze werking van de Geest, maken we ruimte voor Jezus in ons leven.

Het programma is als volgt:

9 uur: Inloop met koffie en thee
9.30 uur: Welkom en inleiding
10.30 uur: Pauze
10.45 uur: Gelegenheid om vragen te stellen en getuigenis
11.20 uur: Keuze uit twee workshops: Lectio divina in een groep (door pater Eugène van Heijst s.s.s. en Carla Windau, catechist) of De Bijbel lezen met kinderen (door Tim Schilling).
12.30 uur: Afsluitend gebed
12.45 uur: Lunch
13.30 uur: Afsluiting

Locatie van de dag is de tuinzaal van Klooster Brakkenstein, Heijendaalseweg 300, Nijmegen.
Gevraagde bijdrage: € 20 inclusief koffie/thee, lunch en materiaal (s.v.p. het bedrag vooraf overmaken op NL 30 INGB 0000 118 111 o.v.v. Bezinningsdag 2016 en uw naam).

U kunt in bijgaande folder bovengenoemde informatie nog eens rustig doorlezen: uitnodiging-beziningsdag-bijbel-19-november-2016

Aanmelding graag vóór 5 november via: cps.nijmegen@kloosterbrakkenstein.nl