Websites specifiek gericht op de kinderwoorddienst
www.kinderwoorddienst.nl
Deze websKinderwoorddienstite heeft uitgeverij Adveniat samen met boekwinkel Het Kruispunt (Hoofddorp) gelanceerd. De site biedt ondersteuning bij de kinderactiviteit gekoppeld aan de zondag van het kerkelijk jaar met de bijbehorende lezingen en feesten. Ook leerkrachten kunnen er ideeën opdoen. In de loop van de komende drie jaren wordt de site verder gevuld, zodat straks alle zondagen A, B en C van het katholieke leesrooster beschikbaar zijn. De site is qua opbouw een tweelingzusje van Geloven thuis, de goed bezochte inspiratiesite voor ouders en opvoeders. Ook via Facebook is deze site te vinden.

logo-samuel-advieswww.samueladvies.nl
Samuel Advies voor geloofsgroei: deze stichting brengt al vele jaren op haar website materiaal voor de kinderwoorddienst van de komende zondag(en). Tevens is er ook een webwinkel met o.a. boeken en geschenken en een filmclub waar – gratis – films geleend kunnen worden.

www.bijbelin1000seconden.be
– De Vlaamse katholieke website, de Bijbel in 1000 seconden, met tips voor verwerking van het evangelie van de zondag voor kleinere kinderen, grotere kinderen en jongeren. Ook te vinden op Facebook.

Hieronder nog een paar tips van interessante websites voor het werken met kinderen in de kerk

Website van juf Rolanda: onder Godsdienstlessen OT en Godsdienstlessen NT is veel materiaal voor de kinderwoorddienst en het werken met kinderen te vinden, van filmpjes tot toneelstukjes en woordzoekers.

– De christelijke website www.opkijken.nl, voor een ieder die werkt met kinderen in de basisschoolleeftijd. De website wordt gemaakt door medewerkers uit de volle breedte van de gereformeerde kerken. Met veel puzzels, kleurplaten en filmpjes.

– De website www.gelovenisleuk.nl is een christelijke knutsel-en verhalenwebsite voor kinderen. Met name zijn er leuke knutselwerkjes voor kinderen te vinden.