Hier vindt u een paar artikelen van de stafmedewerkers van het CPS, die de afgelopen tijd zijn verschenen over het onderwerp ‘parochie en corona’. Herkent u zich hierin of juist niet? Heeft u een mooie ervaring over dit onderwerp of een zorg? Laat het ons weten via cps.nijmegen@kloosterbrakkenstein.nl

Wat leren parochies van de coronatijd?
Dit artikel van stafmedewerkster Mirjam Spruit is opgenomen in het boek ‘Kerk in tijden van corona’, samengesteld door Leo Fijen. Het boek is verschenen in augustus 2020.

Een citaat uit het artikel: “Het is mij opgevallen dat parochies die een heldere missie en visie hebben veel sneller de omslag hebben gemaakt naar de nieuwe werkelijkheid waarin wij nu leven. Zij waren al missionair en konden deze missionaire lijn voortzetten. Hun ‘waarom’ was al duidelijk. En daardoor konden ze in de coronatijd ook beter het ‘hoe’ invullen. Hieronder licht ik zes concrete manieren toe hoe deze parochies dit in de praktijk brachten en brengen. Het zijn kansen die blijven, ook na de coronatijd.” Het boek is hier te bestellen.

‘Coronatijd als zegen voor de parochies?’
Dit artikel van stafmedewerker Tim Schilling staat in juni 2020 nummer van ‘De Roerom.’

‘Coronacrisis legt gebrek aan visie in veel parochies bloot’
Dit artikel van stafmedewerkster Mirjam Spruit is op 7 mei 2020 verschenen op deze website.

‘Leven brengen in corona-tijd’
Dit artikel van stafmedewerker Tim Schilling is op 26 maart 2020 verschenen op deze website.

‘De Kerk blijft ook nu missionair’
Dit artikel van stafmedewerkster Mirjam Spruit is op 24 maart 2020 verschenen op deze website en op www.missionaireparochie.nl