Lezing over de opbouw en betekenis van het kerkelijk jaar.
Ons gewone leven kent een ritme van seizoenen en bijbehorende feesten. Ook het kerkelijk jaar kent een dergelijk ritme. Ontdek in deze lezing meer over dit ritme en over hoe je dit kunt vormgeven in je leven en binnen je gezin, familie of de mensen met wie je samen leeft. Hopelijk kan het meer beleven van het kerkelijk jaar bijdragen aan de verdieping van je geloofsleven. 
Pater Eugène van Heijst sss geeft voor het CPS lezingen over het kerkelijk jaar en over het sacrament van de Eucharistie.

_MG_8181Pater Eugene: “In het Oude Testament worden allerlei feesten ingesteld en enkele hiervan hebben de christenen overgenomen, zij het op een andere manier. Aan de hand van kerkelijke documenten kijken we samen naar de opbouw van het liturgisch jaar en wat daar allemaal bij komt kijken. Het zal bijvoorbeeld gaan over de verschillende grote feesten, de betekenis van de liturgische kleuren en het lectionarium.”

Er zal tijdens de lezing ook gelegenheid zijn om hierover met de inleider en met elkaar in gesprek te gaan. Deze lezing kan op aanvraag in een parochie of bisdom gegeven worden: sss.eugene@gmail.com