Een workshop. “Lees je zelf de Bijbel? Een waarom zou je de Bijbel willen delen met kinderen?” Dit zijn de twee kernvragen waarmee CPS-medewerker Tim Schilling deze workshop begint. In het eerste, meer inhoudelijke deel van de workshop, komen bovengenoemde vragen uitgebreid aan de orde. Hoe vertrouwder je immers zelf bent met de Bijbel, des te beter kun je het met anderen delen inclusief kinderen. Schilling vertelt waarom de Bijbel voor hem zo belangrijk is: “ De Bijbel is het Woord van God. Door de Bijbel verlicht en inspireert Hij ons, daagt Hij ons uit, troost Hij ons, en wijst Hij ons de weg door het leven. Wat is er meer waardevol om aan kinderen door te geven?”

bijbel-kinderenHet tweede deel van de workshop is vervolgens meer praktisch van aard. Schilling laat diverse kinderbijbels zien en geeft tips voor het kiezen van een goede kinderbijbel. Ook gaat hij in op andere (aanvullende) manieren om de Bijbel met kinderen te delen, bijvoorbeeld films, musea, kijktafels en knutselprojecten. Neem hiervoor alvast eens een kijkje op de website Geloven thuis (www.geloventhuis.nl) waarvan Tim tevens redactielid is.

Heeft u belangstelling voor deze workshop in uw eigen parochie? Bijvoorbeeld voor een avond met (jonge) ouders of ouders van eerste communicanten? Neem dan contact op met timschilling@kloosterbrakkenstein.org

Deze workshop werd/wordt gegeven op:
Zaterdag 19 november 2016 tijdens een Bezinningsdag over de Bijbel te Nijmegen.