• Out of stock
    Timothy P. Schilling. CPS Nijmegen, 2013 Deze drie artikelen over groeien in geloof zijn eerder gepubliceerd in Inspiratie Magazine en uitgesproken in drie lezingen voor Radio Maria. Aantal pp. 24. € 3,- De prijs is exclusief verzendkosten. Bestellingen worden gewoonlijk op dinsdag verzonden samen met de factuur.
  • Door p. H. van der Looy sss, CPS Nijmegen 1978. Een kostbaar boekje, dat de Leefregel van de congregatie op een moderne, frisse en spirituele manier overdenkt. In vele talen vertaald. 81 pp. €4,- De prijs is exclusief verzendkosten. Bestellingen worden gewoonlijk op dinsdag verzonden samen met de factuur.
  • Door Timothy P. Schilling en Bert Stolwijk. CPS Nijmegen, 2007. Naast zijn rol als muziekpedagoog is de dirigent van een kerkelijk kinderkoor ook een geloofsopvoeder, maar wat betekent dat voor een dirigent? Dit boek wil hier een antwoord op geven door de rol van de dirigent in dienst van de geloofsgemeenschap te beschrijven. De auteurs gaan in op de vraag hoe geloof het leven kan verrijken, hoe bezinning plaats kan vinden tijdens repetities en hoe een koor een optimale bijdrage kan leveren aan de vieringen in de kerk. Het boek is zeer toegankelijk, praktisch van aard en verwijst naar recente literatuur en liedbundels. 68 pp. € 5,- De prijs is exclusief verzendkosten. Bestellingen worden gewoonlijk op dinsdag verzonden samen met de factuur.
  • P. Eugène van Heijst, sss (red.) CPS Nijmegen, 2006. In dit boek vindt u zeven benaderingen, korte pennenstreken rond het mysterie van de Eucharistie. De zeven schrijvers (waaronder winnaar van de P.C. Hooftprijs Willem Jan Otten),  hebben zich gebogen over de vraag hoe wij Gods nabijheid kunnen ervaren in de Eucharistie. Zij gebruiken daarvoor verschillende bronnen van inspiratie: historische teksten, muziek, beeldende kunst, spiritualiteit en eigen ervaring. De auteurs dagen de lezer uit om zelf in dat mysterie binnen te stappen. 56 pp. met enkele kleurenafbeeldingen. € 5,- De prijs is exclusief verzendkosten. Bestellingen worden gewoonlijk op dinsdag verzonden samen met de factuur.
  • De liturgie is als een huis waarin wij binnengaan. Velen zijn ermee vertrouwd. Anderen vragen zich onwennig af wat de bedoeling is van wat er gebeurt. In de liturgie toont Christus zijn gelaat. Maar herkennen wij Hem daar? Liturgie vieren vraagt vorming. Johan te Velde osb reikt in dit boekje 33 hoofdstukken aan ten dienste van liturgische catechese. Om met des te groter vreugde thuis te komen in de liturgie, als het huis van de Heer. Johan te Velde osb is monnik van de Sint Willibrords Abdij te Doetinchem.
  • André Gutton, Centrum voor Parochiespriritualiteit, 1993, 420 bladzijden. André Gutton, pater van het Heilig Sacrament, schetst op boeiende wijze het leven van de stichter van de Congregatie van het Heilig Sacrament: de heilige Pierre-Julien Eymard (1811-1868). €5. De prijs is exclusief verzendkosten. Bestellingen worden gewoonlijk op dinsdag verzonden samen met de factuur.
  • Timothy P. Schilling. CPS Nijmegen, 2006. Dit boekje is bedoeld voor diegenen die leiding geven aan een eerste communieproject en daar graag een leidraad bij hebben. Het vraagt aandacht voor de inhoud en de vorm van een goede voorbereiding. Het reikt praktische suggesties aan, maar probeert geen vervanger te zijn voor de vele bestaande projecten (met uitgewerkte lesplannen). Het boekje biedt een overzicht aan van het totale voorbereidingstraject, met de onmisbare stappen daarin. 43 pp. € 6,- De prijs is exclusief verzendkosten. Bestellingen worden gewoonlijk op dinsdag verzonden samen met de factuur.
  • P. Hub Kuijpers sss. CPS Nijmegen, 1991. Over de voornaamste momenten in het leven van de heilige Pierre-Julien Eymard (stichter van de Sacramentijnen) en over zijn belangrijkste gedachten en uitspraken. Een mooie bezinning over de Eucharistische spiritualiteit. 85 pp. € 6,- De prijs is exclusief verzendkosten. Bestellingen worden gewoonlijk op dinsdag verzonden samen met de factuur.
  • Katia Mrowiec. Vertaald door Marjet de Jong. Katholieke Bijbelstichting / CPS Nijmegen 2008. Als je nog klein bent, begrijp je niet veel van de viering in de kerk. Dit boekje is bedoeld voor kleuters die nog niet (goed) kunnen lezen en wel meegaan naar de kerk op zondag. Een kleurrijk beeldverhaal van de Eucharistie, dat ouders en opvoeders met plezier kunnen voorlezen/vertellen. Een juweeltje, dat thuishoort in het boekenhoekje van elke parochiekerk (voor kindernevendiensten, kindervieringen). € 6,90 - De prijs is exclusief verzendkosten. Bestellingen worden gewoonlijk op dinsdag verzonden samen met de factuur.
  • Ellen Kleinpenning. CPS Nijmegen, 1998. Voorleesboek met de bijbelse achtergrond van de Eucharistie, te gebruiken bij de voorbereiding op de eerste communie. 54 pp., met kleurenillustraties. € 7,50 - De prijs is exclusief verzendkosten. Bestellingen worden gewoonlijk op dinsdag verzonden samen met de factuur.
  • Een zelf-leesboekje voor kinderen van ca. 7-10 jaar, waarin de grote momenten van de Eucharistieviering stap voor stap worden uitgelegd. Met illustraties waarin iedereen zich kan herkennen. Zo vier je de Mis mee!