• André Gutton, Centrum voor Parochiespriritualiteit, 1993, 420 bladzijden. André Gutton, pater van het Heilig Sacrament, schetst op boeiende wijze het leven van de stichter van de Congregatie van het Heilig Sacrament: de heilige Pierre-Julien Eymard (1811-1868). €5. De prijs is exclusief verzendkosten. Bestellingen worden gewoonlijk op dinsdag verzonden samen met de factuur.
  • Dit boek is samengesteld door Leo Fijen met bijdragen van diverse katholieke en protestantse auteurs over 'Kerk in tijden van corona'. Met ook een bijdrage van stafmedewerkster van het CPS, Mirjam Spruit over 'Wat leren parochies van de coronatijd?' Een citaat uit het artikel: "Het is mij opgevallen dat parochies die een heldere missie en visie hebben veel sneller de omslag hebben gemaakt naar de nieuwe werkelijkheid waarin wij nu leven. Zij waren al missionair en konden deze missionaire lijn voortzetten. Hun ‘waarom’ was al duidelijk. En daardoor konden ze in de coronatijd ook beter het ‘hoe’ invullen. Hieronder licht ik zes concrete manieren toe hoe deze parochies dit in de praktijk brachten en brengen. Het zijn kansen die blijven, ook na de coronatijd." De prijs is exclusief verzendkosten.
  • Annie Coppens-Baeten. CPS Nijmegen, 2012 In de zomer van 2011 maakte de auteur kennis met de Italiaanse kunstenaar Massimo Scarfagna en zijn Laatste Avondmaal tijdens een gelegenheidstentoonstelling in een kerkje in Toscane. Dit is het verhaal van een persoonlijke beleving, een meditatie over een eeuwenoud en steeds nieuw verhaal. Tegelijk is het een uitnodiging aan de lezer om ook mee aan te zitten aan de Tafel, bij de dertiende beker... Het boek telt 86 pp., waarvan 36 afbeeldingen in full color. € 18,- De prijs is exclusief verzendkosten. Bestellingen worden gewoonlijk op dinsdag verzonden samen met de factuur.
  • Annie Coppens-Baeten. Uitgeverij Valkhof Pers Nijmegen, 2007. Landschappen in Frankrijk waar de Congregatie van het Heilig Sacrament is ontstaan en brieven van een 19e eeuwse stichter, Pierre-Julien Eymard, zijn de voornaamste inspiratiebronnen van dit boek. Het is het verhaal van de persoonlijke kennismaking van de auteur met het leven van de Sacramentijnen. De auteur probeert een samenhang aan te brengen tussen geschiedenis en spiritualiteit. Zij doet een goede poging om lekenspiritualiteit tevoorschijn te halen uit een ideaal dat steunt op de Eucharistie  Een zoektocht die uitmondt in het beeld van de 'eucharistische mens'. 198 pp, met 100  kleurenfoto's door de auteur. € 24,- De prijs is exclusief verzendkosten. Bestellingen worden gewoonlijk op dinsdag verzonden samen met de factuur.
  • Door Timothy P. Schilling en Bert Stolwijk. CPS Nijmegen, 2007. Naast zijn rol als muziekpedagoog is de dirigent van een kerkelijk kinderkoor ook een geloofsopvoeder, maar wat betekent dat voor een dirigent? Dit boek wil hier een antwoord op geven door de rol van de dirigent in dienst van de geloofsgemeenschap te beschrijven. De auteurs gaan in op de vraag hoe geloof het leven kan verrijken, hoe bezinning plaats kan vinden tijdens repetities en hoe een koor een optimale bijdrage kan leveren aan de vieringen in de kerk. Het boek is zeer toegankelijk, praktisch van aard en verwijst naar recente literatuur en liedbundels. 68 pp. € 5,- De prijs is exclusief verzendkosten. Bestellingen worden gewoonlijk op dinsdag verzonden samen met de factuur.
  • P. Eugène van Heijst, sss. CPS Nijmegen, 2006. Dit boek wil mensen die vertrouwd zijn met de Eucharistieviering, binnenleiden in de beleving ervan. Leven uit de Eucharistie heeft niet de pretentie om een volledig beeld te schetsen van het Eucharistisch leven, maar wil de lezer uitnodigen om Eucharistie te betrekken in het eigen concrete leven. 96 pp., met kleurenafbeeldingen. €10,- De prijs is exclusief verzendkosten. Bestellingen worden gewoonlijk op dinsdag verzonden samen met de factuur.
  • Ellen Kleinpenning. CPS Nijmegen, 1998. Voorleesboek met de bijbelse achtergrond van de Eucharistie, te gebruiken bij de voorbereiding op de eerste communie. 54 pp., met kleurenillustraties. € 7,50 - De prijs is exclusief verzendkosten. Bestellingen worden gewoonlijk op dinsdag verzonden samen met de factuur.
  • Timothy P. Schilling. CPS Nijmegen, 2006. Dit boekje is bedoeld voor diegenen die leiding geven aan een eerste communieproject en daar graag een leidraad bij hebben. Het vraagt aandacht voor de inhoud en de vorm van een goede voorbereiding. Het reikt praktische suggesties aan, maar probeert geen vervanger te zijn voor de vele bestaande projecten (met uitgewerkte lesplannen). Het boekje biedt een overzicht aan van het totale voorbereidingstraject, met de onmisbare stappen daarin. 43 pp. € 6,- De prijs is exclusief verzendkosten. Bestellingen worden gewoonlijk op dinsdag verzonden samen met de factuur.
  • Door p. H. van der Looy sss, CPS Nijmegen 1978. Een kostbaar boekje, dat de Leefregel van de congregatie op een moderne, frisse en spirituele manier overdenkt. In vele talen vertaald. 81 pp. €4,- De prijs is exclusief verzendkosten. Bestellingen worden gewoonlijk op dinsdag verzonden samen met de factuur.
  • Een zelf-leesboekje voor kinderen van ca. 7-10 jaar, waarin de grote momenten van de Eucharistieviering stap voor stap worden uitgelegd. Met illustraties waarin iedereen zich kan herkennen. Zo vier je de Mis mee!