De Bijbel lezen met kinderen en Lectio divina in een groep.  Dit zijn de twee workshops op een bezinningsdag over de Bijbel op zaterdag 19 november a.s. die het CPS organiseert. Deze dag is bedoeld om het lezen van de Bijbel persoonlijk en in/met een groep meer toegankelijk te maken. Spreker op deze dag is dr. Eric Luijten, theoloog en adjunct-directeur van Fontys Hogeschool Theologie Levensbeschouwing. Na zijn lezing is er een keuze uit twee workshops. Hieronder leest u meer over de inhoud van de workshops:

De Bijbel lezen met kinderen
Omdat de Bijbel vol zit met prachtige verhalen, is het een ideaal middel voor het delen van geloof met kinderen. Maar hoe doe je dat als ouder, catecheet of leerkracht? Hoe wordt je zelf meer thuis in de Bijbel? Hoe kies je een geschikte kinderbijbel? En hoe dient de Bijbel als bron voor gebed, gesprek en inspiratie met kinderen? Hier heeft inleider Tim Schilling het over tijdens deze workshop. Tim is medewerker van het Centrum voor Parochiespiritualiteit en redactielid van Geloven Thuis (www.geloventhuis.nl)bijbel

Lectio divina in een groep
Tijdens deze workshop willen we bezinnend stilstaan bij een lezing uit het Evangelie, opdat de woorden van het Evangelie tot leven mogen komen. Wat zeggen die woorden me? Wat raakt me? Wat herken ik hiervan in mijn dagelijks leven? Wat zou God mij hiermee willen zeggen? Wat vraagt Hij van me? Het accent ligt hierbij niet zozeer bij kennis maar meer bij de persoonlijke overweging van de tekst. Naast een korte inleiding over het Bijbelverhaal, persoonlijke reflectie in stilte en uitwisseling, is er ook een beeldmeditatie. Daarbij, mocht u enthousiast zijn na deze workshop, wellicht is deze methode van Bijbel lezen ook iets voor u om in uw eigen parochie op te zetten. Begeleiders zijn pater Eugène van Heijst s.s.s. en Carla Windau, catechist.

De dag wordt gehouden in Klooster Brakkenstein, Nijmegen en duurt van 9 tot 14 uur inclusief een lunch.
Klik hier – uitnodiging-beziningsdag-bijbel-19-november-2016 – om de folder van de dag te bekijken. Van harte welkom!