Zaterdag 23 september 2017  vindt voor de derde maal het opGROEIsymposium plaats met als thema ‘Mijn kind, ik gun je het beste’. Het symposium ondersteunt ouders en opvoeders die vanuit een gelovige kijk op het leven hun kinderen een seksuele opvoeding willen geven. Dat stelt de ouders/opvoeders in onze huidige samenleving voor een flinke uitdaging. Hoofdsprekers zijn journaliste Birgit Kelle, politicus Gert-Jan Segers en priester Lambert Hendriks.

Tijdens het opGROEIsymposium gaan sprekers uit binnen- en buitenland in lezingen en workshops vanuit hun eigen expertise in op het onderwerp ‘Mijn kind, ik gun je het beste’. Zo zal Birgit Kelle, Duits journaliste, publiciste en voorzitter van ‘Frau 2000plus’, het thema bespreken in relatie tot de gendervraagstukken die zo actueel zijn in onze samenleving. Lambert Hendriks, priester en docent moraaltheologie, gaat in op de inhoud en achtergronden van de seksuele moraal van de katholieke Kerk. En Gert-Jan Segers, fractievoorzitter ChristenUnie, levert vanuit de politiek een bijdrage. Meer informatie over de precieze invulling van de dag, inclusief de workshops, volgt later.

De organisatie van het symposium is in handen van een aantal particulieren en enkele organisaties die actief zijn op het gebied van gezin & opvoeding, waaronder Samuel Advies, Instituut voor Huwelijk en Gezin (IHGO), Centrum voor Huwelijk & Gezin (CHG) van het bisdom Roermond en het CPS.

Wat:                opGROEIsymposium

Thema:           ‘Mijn kind, ik gun je het beste’ – De uitdaging van de seksuele opvoeding

Wanneer:       Zaterdag 23 september 2017

Waar:              Sint-Annagebouw, St. Vitusstraat 1, Hilversum

Tijd:                Vanaf 10 uur inloop, start programma 10.30 uur, slot 16.30 uur met borrel

Prijs:               € 25,- p.p.

Info:                www.opgroeisymposium.nl