Op zaterdag 19 november a.s. organiseert het CPS een bezinningsdag over de Bijbel met als thema: “De Bijbel lezen met de heilige Geest.” De Bijbel is een boek dat veel katholieken – buiten de vieringen om – vaak zelf niet lezen. Men is dit niet gewend of vindt de Bijbel een te ingewikkeld boek. Dat is jammer, omdat de Bijbel geestelijk voedsel is voor onze ziel en ons helpt om meer mens te worden. Deze dag is dan ook bedoeld om het lezen van de Bijbel persoonlijk en in/met een groep meer toegankelijk te maken. En om te ontdekken wat een grote schat de Bijbel is om te groeien in geloof! De heilige Hiëronymus zei al: “Want de Schriften niet kennen betekent Christus niet kennen.”

Spreker op deze dag is dr. Eric Luijten, theoloog en adjunct-directeur van Fontys Hogeschool Theologie Levensbeschouwing. Na zijn lezing is er een keuze uit twee workshops.
De eerste workshop gaat erover hoe je de Bijbel met een groep kunt lezen (onder begeleiding van pater Eugene van Heijst s.s.s. en Carla Windau, catechist). De tweede workshop gaat over hoe je de Bijbel kunt lezen met kinderen (onder begeleiding van Tim Schilling, stafmedewerkster bij het CPS). De dag wordt afgesloten met gebed en een lunch.

De dag wordt gehouden in Klooster Brakkenstein, Nijmegen en duurt van 9 tot 14 uur.
Klik hier – uitnodiging-beziningsdag-bijbel-19-november-2016 – om de folder van de dag te bekijken.
Van harte welkom!