Laden Evenementen
Dit evenement is voorbij.

Op vrijdag 23 februari 2018 verzorgt stafmedewerker Tim Schilling twee maal de workshop “Ontdek de christelijke laag in Disney-films” op de Dag van de Godsdienst te Mechelen (Vlaanderen).
Het is een studiedag rond het ‘vak’ godsdienst voor het katholiek onderwijs en richt zich op leerkrachten uit het katholiek onderwijs. Op de dag worden diverse workshops aangeboden.

Voor meer informatie over deze dag: https://www.vikom.be/

Hieronder vindt u meer informatie over deze workshop, die tevens gegeven kan worden in parochiesetting voor ouders in het kader van de geloofsopvoeding.
Up 2Hoewel het een commercieel bedrijf is, zit er vaak een religieuze laag in de tekenfilms van Walt Disney. De ouder of opvoeder die goed oplet kan hier gebruik van maken in de geloofsopvoeding. Om te laten zien hoe dit kan, geeft Tim Schilling, tevens redactielid van Geloven thuis, een workshop. Samen zullen we kijken naar scènes van vier Disney-films: Frozen, Up, Cars en Pocahontas. Aan de hand daarvan gaan we in gesprek met elkaar over geloofsopvoeding en over hoe je geloof ter sprake kan brengen met kinderen.

Belangstelling? Neem dan contact op met Tim Schilling: timschilling.cps@kloosterbrakkenstein.nl