Laden Evenementen
Dit evenement is voorbij.

Op woensdag 10 oktober 2018 organiseert het CPS een bezinningsbijeenkomst over Thomas Merton (1915-1968), monnik, trappist, vredesactivist, interreligieus bewogen zoeker. Deze lezing wordt gegeven door Willy Eurlings. Hij vertaalde onlangs Jim Forests biografie van Thomas Merton: Leven met wijsheid.

In de lezing zal Eurlings een kort overzicht van Mertons levensloop geven. Vervolgens schetst hij een beeld van zijn werk aan de hand van een aantal belangrijke teksten van Merton. Centraal staan daarbij de manier waarop Merton tegen geloven en religie aankeek en zijn zoektocht naar waar het in religie en in ons leven om gaat. Ook zullen Mertons interesse in interreligieuze dialoog, zijn inzet voor vrede en zijn sociaal engagement ter sprake komen.

Willy Eurlings (Heerlen 1952) is afgestudeerd aan de Universiteit Utrecht als historicus en was tot twee jaar geleden in het middelbaar onderwijs werkzaam als leraar en decaan. Hij is voorzitter van de Mertonvrienden, een Vlaams-Nederlands genootschap dat zich ten doel stelt om Mertons werk in ons taalgebied onder de aandacht te brengen. Hij heeft meegewerkt aan de vertaling van Mertons New Seeds of Contemplation: Zaden van contemplatie. Onlangs vertaalde hij dus Jim Forests biografie van Merton: Leven met wijsheid.

De lezing vindt plaats van 14 tot 16.30 uur (vanaf 13.30 uur inloop met koffie/thee) in de tuinzaal van klooster Brakkenstein, Heijendaalseweg 300 te Nijmegen.

Aanmelding graag vóór 1 oktober 2018 via cps.nijmegen@kloosterbrakkenstein.nl of tel. (024) 355 80 29.

Gevraagde bijdrage inclusief koffie/thee: € 5 (betaling ter plaatse).

Hier is tevens een folder van de middag beschikbaar.

Lees hier de besprekingen van Leven met wijsheid in (1) onze nieuwsbrief en (2) Trouw.