Laden Evenementen
Dit evenement is voorbij.

Op donderdagmiddag 16 mei 2019 zal Maria ter Steeg- van Wayenburg een lezing verzorgen over Henri Nouwen. Het onderwerp van haar lezing luidt: “Binnen geroepen – een portret van Henri Nouwen.”

Henri Nouwen (1932-1996) was katholiek priester en professor aan verschillende theologische instituten en universiteiten in de Verenigde Staten. In 1986 verliet hij Harvard en ging hij wonen in de l’Arche-gemeenschap ‘Daybreak’ in Toronto (Canada), samen met mensen met een geestelijke beperking en hun assistenten.

Maria ter Steeg-van Wayenburg (1947) studeerde dogmatische theologie aan de Universiteit van Nijmegen. Zij werkte 18 jaar bij de KRO, in het omroeppastoraat en als hoofd godsdienstige programma’s. Ze was daarna staf-en bestuurslid bij het aartsbisdom Utrecht.

Na haar lezing is er ruimte voor vragen en uitwisseling over teksten van Henri Nouwen in kleine groepjes. De middag duurt van 14 uur (om 13.30 uur inloop met koffie en thee) tot 16.15 uur en wordt gehouden in de tuinzaal van klooster Brakkenstein, Nijmegen.

Aanmelding graag vóór 13 mei 2019 via: cps.nijmegen@kloosterbrakkenstein.nl of tel. (024) 355 80 29.
Gevraagde bijdrage: € 5 (betaling ter plaatse).

Hier kunt u de folder van deze bezinningsbijeenkomst downloaden.

Nieuwe teksten van Henri Nouwen
Eind 2017 verschenen voor het eerst sinds lange tijd nieuwe teksten van Henri Nouwen, 22 jaar na zijn dood onder de titel “Wie ben ik?” Het gaat om preken die hij uitsprak voor de televisie-uitzendingen van ‘The Hour of Power’. Daarmee raakte hij miljoenen mensen over de hele wereld in hun hart. Hij liet zien hoe hij ook persoonlijk leefde van de genade en barmhartigheid van God. Deze bemoedigende woorden waren en zijn een troost voor velen. Het boek zal op de bezinningsmiddag verkrijgbaar zijn, maar is tevens te bestellen via: uitgeverij Adveniat.