Dit evenement is voorbij.

De nieuwe evangelisatie en het Woord van God. Sinds het Tweede Vaticaans Concilie staat de (nieuwe) evangelisatie duidelijk op de kerkelijke agenda. Maar wat is ‘nieuwe evangelisatie’? Waarom roepen de laatste drie pausen hiertoe op en wat beogen ze hiermee voor de Kerk? In deze lezing willen we ons laten inspireren en uitdagen door teksten van het kerkelijk leergezag over nieuwe evangelisatie, met name Evangelii Nuntiandi (1975), en wat deze teksten voor ons persoonlijk leven en de (parochie)praktijk kunnen betekenen.

Voor: beroepskrachten en vrijwilligers van het bisdom Rotterdam, oorspronkelijk geland in Centrum Vronesteyn, Voorburg, maar deze inleiding gaat nu ONLINE door.
Voor meer informatie: https://www.bisdomrotterdam.nl/activiteiten/bisdom-rotterdam-activiteiten/lezing-de-nieuwe-evangelisatie-en-het-woord-van-god

Door: Mirjam Spruit, stafmedewerkster van het Centrum voor Parochiespiritualiteit (CPS) te Nijmegen.
Zij redigeerde een Compendium voor de Nieuwe Evangelisatie (2017, herdruk in 2020).