Laden Evenementen
Dit evenement is voorbij.

Tijdens een toespraak in de V.S. in 2015 noemde paus Franciscus vier mensen die het land beter gemaakt hadden. De eerste twee, Abraham Lincoln en Martin Luther King Jr., hadden veel Amerikanen zien aankomen. Maar bij het noemen van de laatste twee, Thomas Merton en Dorothy Day, viel ik bijna van mijn stoel. Twee van mijn helden, die zo belangrijk zijn geweest voor mijn eigen bekering! Merton, de monnik en schrijver, en Day, de stichter van de New Yorkse Catholic Worker (een krant en huizen van gastvrijheid voor de armen). Zelfs menige katholiek wist niet wie deze twee waren. Die onbekendheid geldt nog meer voor Nederland, en zeker wat Dorothy Day betreft.

Daarom ben ik heel blij met het verschijnen van de vertaling van Jim Forests mooie biografie van Day.
Op zaterdag 28 november a.s. wordt het eerste exemplaar van ‘Alles is genade’ (uitgever: Damon) uitgereikt aan Mgr. Hendriks in Amsterdam. Vanwege corona vindt deze dag online plaats.

De boekpresentatie wordt omlijst met toespraken over het leven en relevantie van Day, een zeer wereldse ‘heilige’, die de weg naar het katholieke geloof vond na een abortus en een gebroken relatie, en die als alleenstaande moeder leiding gaf aan The Catholic Worker. Deze nuchtere vrouw (en geweldige schrijver) daagt ons allen uit met haar radicale navolging van Christus, vertaald in liefdadigheid en geweldloos verzet, maar ook met haar scherpe menselijke inzicht en gevoel voor humor. (TS)

Voor informatie en aanmelding: ga naar www.noelhuis.nl/dorothyday
De dag duurt van 13 tot 17 uur en wordt gehouden in Amsterdam. Sponsor voor deze dag is het Amsterdamse Jeanette Noëlhuis.