Laden Evenementen
Dit evenement is voorbij.

Op zaterdag 7 maart 2020 – in de Veertigdagentijd – geeft prof. Reimund Bieringer een lezing tijdens een bezinningsdag van het CPS.  Zijn lezing zal gaan over de spiritualiteit van het Johannesevangelie.

Volgens prof. Bieringer nodigt Johannes ons in elk vers van zijn evangelie uit om te geloven in Jezus de Christus als de Zoon van God. Wat betekent dit voor ons leven?
Johannes belooft aan allen die in Jezus gaan geloven dat ze leven zullen bezitten en aan hen die de waarheid doen dat ze op weg zijn het licht (vgl. Joh. 3,21).
In deze lezing zullen we op zoek gaan naar de spiritualiteit van het Johannesevangelie, naar het beloofde leven in overvloed (vgl. 10,10) dat Jezus met de mensen wenst te delen. Dit eeuwige leven is volgens Johannes een leven als leerling, kind van God (vgl. 1,12) en vriend van Jezus (vgl. 15.15) en door hem van God en van elkaar. De gemeenschap van Johannes is een vriendengemeenschap. In deze bezinning zullen we de spiritualiteit van het Johannesevangelie voorstellen als een spiritualiteit van de vriendschap.

Reimund Bieringer is als professor bijbeluitleg (exegese) van het Nieuwe Testament verbonden aan de Katholieke Universiteit Leuven.

Het programma de bezinningsdag is als volgt:
9.30 uur: Mogelijkheid om deel te nemen aan de Eucharistieviering in de Sacramentskerk
10 uur: Inloop met koffie en thee
10.30 uur: Welkom, lezing, verwerking van het thema
12.30 uur: Afsluitend gebed
12.45 uur: Lunch
13.30 uur: Afsluiting

Locatie: de tuinzaal van Klooster Brakkenstein, Heijendaalseweg 300, Nijmegen.
Gevraagde bijdrage: € 15 inclusief koffie/thee, lunch (s.v.p. het bedrag vooraf overmaken op NL 30 INGB 0000 118 111 o.v.v. 7 maart 2020 en uw naam).
Aanmelding graag vóór 1 maart 2020 via: cps.nijmegen@kloosterbrakkenstein.nl