Magazines Leven – wat er écht toe doet.
Dit zijn magazines over levensvragen en wil vooral mensen aanspreken die niet of nauwelijks in contact komen met het christelijke geloof. De magazines bevatten telkens katern over het sacrament of ritueel dat verband houdt met de aangekaarte levensvraag. Ideaal dus als ondersteuning in de parochie(regio) bij de voorbereiding de diverse sacramenten.

Materiaal voor ouderavonden
De magazines die het beste verkocht worden, zijn de magazines die te maken hebben met de initiatiesacramenten. Dat zijn de sacramenten waardoor iemand wordt opgenomen in of lid wordt van de katholieke Kerk: het doopsel, het vormsel en het sacrament van de Eucharistie (eerste communie). Deze magazines zijn ideaal om op een ouderavond aan ouders mee te geven, en daar op een volgende ouderavond op terug te komen.

Sacrament van het doopsel (met name kinderdoop)
Nieuw Leven: over het begin van het leven (en het doopsel)
Klik hier voor materiaal voor ouderavonden aan de hand van dit magazine.Nieuw leven1

Sacrament van het vormsel
Groeien_magazine_cover
Groeien!: Help een tiener in huis!: over opvoeding (en het vormsel)
Klik hier voor materiaal voor ouderavonden aan de hand van dit magazine.
De kosten hiervan zijn 5 euro voor twee pp-presentaties.

Verbonden Magazine bisdombladenSacrament van de Eucharistie
Verbonden: over de eucharistie (en de eerste communie)
Klik hier voor materiaal voor twee ouderavonden aan de hand van dit magazine inclusief werkbladen voor de ouders.

Overige magazines
Daarnaast zijn er nog magazines uitgebracht over de volgende thema’s: Katholieken, Wat geloven ze; Licht aan de horizon: over leven na de dood; Samen door het leven: over relaties met toekomst; Waarom toch: omgaan met kwetsbaarheid en lijden; Tussen goed en kwaad; Met de jaren: gelukkig en gelovig ouder worden.

De magazines zijn te bestellen via Uitgeverij Adveniat: www.adveniat.nl of Uitgeverij Halewijn (België): www.halewijn.info