Lezing over Laudato Si.
In mei 2015 verscheen de “milieu” encycliek Laudato Si van paus Franciscus. Het kerkelijke document vond grote weerklank en beweegt nog steeds veel mensen – ook buiten de kerk – om met elkaar na te denken over “de zorg voor het gemeenschappelijk huis.” In vogelvlucht wordt u in deze lezing meegenomen door de belangrijkste thema’s van de encycliek en lezen we kleine stukjes hieruit en spreken we hier met elkaar over.

Foto zonnebloem TimLaat u verrassen door het directe en vaderlijke spreken van de paus. Daarbij wordt de spirituele insteek van deze encycliek niet vergeten. Tenslotte zal ook de oproep van de paus tot verandering van levensstijl aan de orde komen, en wat dit kan betekenen voor ons (geloofs)leven, voor onze houding ten aanzien van onze medemensen en voor onze omgang met de schepping.

Belangstelling? Neem dan contact op met Mirjam Spruit: mirjamspruit.cps@kloosterbrakkenstein.nl

Deze lezing werd gegeven op dinsdag 24 mei 2016 in de parochie H. Antonius Abt te Ravenstein.

Deze lezing wordt/ werd gegeven op de volgende plaatsen:

Maandag 7 november 2016, bij de Congregatie van de Heilige Geest, te Gennep.