Lezing over Evangelii Gaudium: Paus Francisus heeft inmiddels een aantal kerkelijke documenten geschreven, waaronder de apostolische exhortatie Evangelii Gaudium: de vreugde van het evangelie. Dit document is verschenen in 2013 en gaat erover hoe we het evangelie – letterlijk: blijde boodschap – in deze tijd kunnen vormgeven en uitdragen.

Het is een schrijven van de paus, dat actueel blijft. Ook in deze tijd wordt menig boek en congres gewijd aan de vraag hoe we mensen kunnen interesseren en in contact kunnen brengen met het evangelie. Daarbij passen eerlijke vragen, als eerste aan de kerk zelf: Is het evangelie een vreugde in ons leven? Of te wel: waarom zouden we überhaupt het evangelie uitdragen? En als we dat zouden doen: wat is evangelisatie dan? Want eerlijk is eerlijk, dit woord wordt vaak geassocieerd met dwang en fundamentalisme. En als het woord evangelisatie dan positief wordt gezien: hoe krijgt dit vorm in ons leven en dat van onze parochie? Wat zijn de uitdagingen en belemmeringen hierbij?

otono-1Natuurlijk is het aan te raden om deze exhortatie in parochieel verband met elkaar te lezen en te bestuderen. Maar dit is niet altijd mogelijk. Daarom geeft Mirjam Spruit, stafmedewerkster bij het CPS, een lezing om u in een dagdeel door de belangrijkste punten van deze exhortatie heen te leiden. Samen lezen we passsages uit Evangelii Gaudium en is er de mogelijkheid hierover met elkaar uit te wisselen. Laat u verrassen door de directe en aansprekende stijl van paus Franciscus in dit document, en wat dit voor uw persoonlijk leven en ook voor de parochie kan betekenen.

Belangstelling? Neem contact op met Mirjam Spruit: mirjamspruit.cps@kloosterbrakkenstein.nl

“Vreugde is als een lichtstraal die geboren wordt uit de persoonlijke zekerheid dat we oneindig bemind worden, dwars door alles heen” (Evangelii Gaudium 6).