Laden Evenementen

Op twee woensdagen organiseert het CPS een tweedelig webinar met Rob Polet en Hilde Van Linden, werkzaam bij het Platform voor ignatiaanse spiritualiteit. In deze tweede aflevering gaat het om een kennismaking met manieren om als (parochie)gemeenschap de werking van de heilige Geest op het spoor te komen. En je erdoor te laten leiden in beslissingen.

Onderscheiding in een groep of gemeenschappelijke onderscheiding vertrekt vanuit de visie en vooral het vertrouwen dat de Geest niet enkel individuele personen leidt maar ook groepen.

Het geestelijk gesprek is – naast stilte en gebed – een van de belangrijke bouwstenen van gemeenschappelijke onderscheiding. Je maakt hiermee kennis en ontdekt hoe je dit op verschillende manieren kan toepassen in jouw (geloofs)gemeenschap, (vrijwilligers)team… Aandachtig luisteren, respectvol uitwisselen, zorgvuldig waarnemen wat er in een groep beweegt en onderscheiden waarin de Geest werkzaam is, dragen bij aan het vinden van wat goed is voor een gezamenlijke toekomst.

Na de inleiding is er gelegenheid tot het stellen van vragen.

Links voor aanmelding:

Webinar 1 over geestelijke onderscheiding: https://us02web.zoom.us/meeting/register/tZMud-qgrT4iGNWp72Rkhr6FXp5t7uKKPesh

Webinar 2 over geestelijke onderscheiding: https://us02web.zoom.us/meeting/register/tZcvduGprT8sH9XDORDBFkl_9xOObdcGZMQ0

Rob Polet is theoloog en diaken voor het bisdom Haarlem-Amsterdam. Zo’n vijftien jaar werkte hij binnen het parochie-pastoraat in Amsterdam, onder meer voor de St. Nicolaasbasiliek. Sinds begin 2023 is Rob medewerker van het Platform voor ignatiaanse spiritualiteit, waar hij samen met Hilde van Linden verantwoordelijk is voor de coördinatie van geestelijke begeleidingen van individuen en groepen.

Hilde Van Linden is ingenieur-architect en studeerde theologie op latere leeftijd. Zij was meer dan twintig jaar actief als vrijwilliger bij studenten- en jongerenpastoraal in Vlaanderen. Zij  werkte vijf jaar als vormingscoördinator voor bisdom Antwerpen. Na eerst als vrijwilliger te hebben begeleid bij de jezuïeten werkt zij sinds 2017 voor het Platform voor ignatiaanse spiritualiteit.

Deel dit bericht, kies je platform!