Dit event is voorbij.

Op dinsdagavond 13 maart 2018 verzorgt stafmedewerkster Mirjam Spruit een workshop/ lezing over nieuwe evangelisatie op de netwerkavond van het bisdom Den Bosch. Zij doet dit samen met Ellen Kleinpenning, stafmedewerkster van het vormingscentrum van het bisdom Den Bosch. Het algemene programma heeft dit jaar als thema “Talenten”.

Nieuwe evangelisatie: Twee woorden die van alles kunnen oproepen, helaas vaak ook negatieve reacties. Dat is jammer want in de kern betekent het woord ‘evangelie’ een blijde boodschap. Wat is dan deze blijde boodschap en waartoe nodigt de Kerk ons uit? Heb je bijvoorbeeld een speciaal ‘talent’ nodig om te evangeliseren of wordt elke gedoopte geroepen om een eigen bijdrage te leveren? In deze workshop zullen we het woord ‘nieuwe evangelisatie’ inhoudelijk verkennen, het ‘waarom’ en het ‘hoe’ van de nieuwe evangelisatie komen in vogelvlucht voorbij. U wordt uitgedaagd om aan de hand van wat aangedragen wordt, te reflecteren op uw eigen leven en op uw inzet in de parochie. Deze workshop wil u helpen om bewuster en met meer zelfvertrouwen uw geloof te (be)leven en uit te dragen.

Deze netwerkavond wordt gehouden in Helvoirt. Voor meer informatie: Bisdom Den Bosch.