Laden activiteiten

Op woensdagavond 24 januari 2018 verzorgt stafmedewerker Tim Schilling de workshop “Ontdek de christelijke laag in Disney-films”. Deze keer zal met name aandacht worden besteed aan de film Frozen. De workshop is een onderdeel van Zin in Film, filmproeverij op de Utrechtse Heuvelrug.
De PKN de Voorhof en de RKK Catharinakerk doen vanuit de gemeente Woudenberg mee in dit project.
De avond wordt gehouden in Woudenberg, de precieze locatie wordt nog bekend gemaakt.
De avond is met name gericht op ouder(s) en andere opvoeder(s).

Hieronder vindt u meer informatie over deze workshop, die dus gegeven kan worden bijv. in parochies voor ouders en opvoeders in het kader van de geloofsopvoeding.
Hoewel het een commercieel bedrijf is, zit er vaak een religieuze laag in de tekenfilms van Walt Disney. De ouder of opvoeder die goed oplet kan hier gebruik van maken in de geloofsopvoeding. Om te laten zien hoe dit kan, geeft Tim Schilling, tevens redactielid van Geloven thuis, een workshop. Samen zullen we kijken naar scènes van vier Disney-films: Frozen, Up, Cars en Pocahontas. Aan de hand daarvan gaan we in gesprek met elkaar over geloofsopvoeding en over hoe je geloof ter sprake kan brengen met kinderen.

Belangstelling? Neem dan contact op met Tim Schilling: timschilling.cps@kloosterbrakkenstein.nl