Dit event is voorbij.

Op donderdagmiddag 26 april a.s. geeft stafmedewerkster Mirjam Spruit een lezing over nieuwe evangelisatie tijdens een bezinningsdag voor priesters in conferentieoord Zonnewende, Moergestel.

Lezing/ bezinning over een Compendium van de nieuwe evangelisatie (verschenen in mei 2017):

Dit boek bevat een selectie uit kerkelijke documenten en toespraken van pausen over de nieuwe evangelisatie vanaf het Tweede Vaticaans Concilie tot en met paus Franciscus. Maar wat is ‘nieuwe evangelisatie’? Waarom heeft paus Johannes Paulus II hiertoe opgeroepen? En hoe doen we dit dan in de praktijk? In deze lezing willen we ons laten inspireren en uitdagen door teksten van het kerkelijk leergezag over nieuwe evangelisatie, en wat deze teksten voor ons persoonlijk leven en de (parochie)praktijk kunnen betekenen.