Dit event is voorbij.

Deze dag gaat helaas NIET door, omdat Mgr. van den Hout aanwezig zal zijn bij de bisschopswijding van de nieuwe bisschop van Roermond, Harrie Smeets.
Advent: Toeleven naar Kerstmis.
We kennen in onze Kerk de mooie en bijzondere periode van de Advent, de voorbereidingsperiode op het Kerstfeest. Maar wat is eigenlijk de betekenis van deze periode in het liturgische jaar? Wat zegt de Advent ons anno 2018 en hoe werkt dit door in ons dagelijkse leven?

Om over deze vragen na te denken nodigt het CPS u van harte uit voor een bezinningsdag in de Advent op zaterdag 8 december 2018!
De lezing zal op deze dag verzorgd worden door Mgr. dr. Ron van den Hout, bisschop van Groningen-Leeuwarden. Hij is vertrouwd met de heilige Schrift en zal daarom met name ingaan op hoe de lezingen uit de heilige Schrift, die in de Advent op de zondagen gelezen worden, ons hierbij kunnen helpen en voeden.

Het programma van de dag is als volgt:
9.30 uur: Mogelijkheid om deel te nemen aan de Eucharistieviering in de Sacramentskerk
10 uur: Inloop met koffie en thee
10.30 uur: Welkom, lezing door Mgr. dr. Ron van den Hout, gelegenheid om vragen te stellen
12.30 uur: Afsluitend gebed
12.45 uur: Lunch
13.30 uur: Afsluiting

Locatie van de dag is de tuinzaal van Klooster Brakkenstein, Heijendaalseweg 300, Nijmegen.

(Foto van Mgr. van den Hout: Wim Koopman)