Dit event is voorbij.

Op zaterdagochtend 6 april 2019 verzorgt het CPS een lezing over cultuurverandering in de parochie voor vrijwilligers, bestuursleden en pastorale krachten van de Goede Herder parochie te Heesch en omstreken.

Een cultuurverandering in parochies: wat is er nodig?
Alle parochies in Nederland bevinden zich in de overgangsfase van een volkskerk naar een keuzekerk. De wijze waarop we de dingen in het verleden hebben gedaan, werkt niet meer, omdat de context is veranderd. Maar hoe gaan we verder? Hoe pakken we het aan? Hoe geven we als missionaire kerk het geloof door aan de volgende generaties? Is vernieuwing van parochies Ć¼berhaupt nodig en mogelijk? Gods Geest blijft natuurlijk werkzaam aanwezig in een veranderende wereld, en ja, met Gods hulp is veel mogelijk. Maar kerk-zijn in deze tijd vraagt om meer dan krachtenbundeling van parochies, het houdt een cultuuromslag in, en dat begint bij onszelf. Wat houdt deze cultuuromslag in? En wat is hiervoor nodig?

Mirjam Spruit, stafmedewerkster bij het CPS, leidde uit onderzoek en voorbeelden van parochies in binnen-en buienland een aantal bouwstenen af, die terugkomen op plaatsen waar men een weg is ingeslagen van parochievernieuwing. Over deze bouwstenen gaat zij graag met het pastoraal team, het bestuur en de pastoraatsgroep in gesprek. Tijdens haar lezing worden we uitgenodigd om deze bouwstenen of geleefde waarden, te overdenken en toe te passen op de eigen parochie en op ons eigen leven. Een hernieuwde bezinning op onze missionaire opdracht om kerk te zijn in en voor de wereld, een kerk die zich weet te verbinden met een veranderende samenleving en haar uitdaagt.

De bezinningsochtend is op zaterdag 6 april 2019 van 9.30 tot 13.00 uur. De locatie is het parochiecentrum aan de Kerkstraat 2 in Heesch.