Laden Evenementen
Dit event is voorbij.

Op donderdag 7 februari 2019 zal Luisa Sesino, filosofe, iconografe en iconologe een lezing verzorgen met als thema “De aanvang van het Koninkrijk, hier en nu.” Sinds 1993 beoefent zij de kunst van de iconografie, door zelf iconen te schrijven maar ook door oude kunstwerken te restaureren. Haar opleiding daartoe genoot zij hoofdzakelijk bij Marco Rupnik (bekend van vele mozaïeken, onder andere van het logo van het Jaar van Barmhartigheid). Zij is kenner van de Kerkvaders en houdt vele lezingen over christelijke kunst in het algemeen, waarbij zij beoogt de harten van haar publiek te openen voor het mysterie van Gods aanwezigheid, nu en hier.

Het thema van deze bijeenkomst is: “Niet enkel na de dood gaan wij het Koninkrijk van God binnen. Wij mogen er nu al in leven, in en door en met Christus, die in ons leeft, in de sacramenten en in Zijn Woord. Het Koninkrijk is er al. Wat een hoopvolle boodschap! Toch is er lijden in de wereld. Hoe kunnen we dat zien?”

De bijeenkomst duurt van 11 uur tot 14 uur. Een lunch is inbegrepen. Locatie is de tuinzaal van klooster Brakkenstein aan de Heijendaalseweg 300 te Nijmegen.

Gevraagde bijdrage: € 15 inclusief koffie/thee, lunch (s.v.p. het bedrag vooraf overmaken op NL 30 INGB 0000 118 111 o.v.v. ‘Bezinning 7 februari 2019’ en uw naam).

Aanmelding graag vóór 1 februari 2019 via: cps.nijmegen@kloosterbrakkenstein.nl

Download hier de folder voor deze bijeenkomst.